Třtinový cukr
KATEGORIE: SACHARIDY
Jedná se o jednoduchý cukr (sacharóza), který se skládá z jedné molekuly glukózy a jedné molekuly fruktózy. Třtinový cukr představuje v našem jídelníčku alternativu bílého rafinovaného cukru. Hnědý třtinový cukr se získává z rostliny podobné bambusu – cukrové třtiny, která dorůstá do výšky až 5 m a sklízí se obvykle v květnu a červnu.
Vyrábí se krystalizací třtinové šťávy, neprochází procesem rafinace a bělení, díky tomu zde najdeme zbytkové množství melasy, vitamíny skupiny B, vápník, hořčík, draslík a nehemové železo, nicméně se nejedná o žádné závratné množství.
Sladíme!
Slaďte zdravě, prostě tak akorát! Udělejte si v cukrech konečně jasno! Praktické pomůcky, užitečné tipy.