Blog
Stévie: rolls-Royce mezi sladidly
Stevia rebaudiana neboli Stévie sladká. Stévie představuje vynikající náhradu cukru. Docela dobře chutná, lze ji použít při vaření a nemá žádné kalorie.
Wholefood aneb plnohodnotné potraviny
Víte, co je to wholefood? Kde všude ho najdeme, jaké jsou jeho benefity proč mu vlastně dávat přednost Pojďme se tématu podívat na zoubek.
Javorový sirup: zdravější alternativa slazení?
Javorový sirup představuje tradiční chutnou alternativu slazení, která má bohaté využití zejména v kuchyni při vaření a pečení.
Řepný cukr a třtinový cukr: odlišnosti a zdraví
Řepný cukr a třtinový cukr představují nejběžnější sladidlo. Jedná se o nejběžnější disacharidy označované jako sacharóza.
Jak snížit denní příjem cukrů?
Mnoho nápojů, dochucovacích omáček, dresingů obsahuje více cukru, než si možná myslíte. Prvním krokem, jak snížit denní příjem cukrů, je čtení etiket.
Sirupy jsou prostě „in“. Nebo ne?
Sirupy z ovoce, obilné nebo z dalších rostlin sirupy – dřív těžko dostupné (maximálně ve zdravé výživě), dnes jako běžný sortiment v průměrném supermarketu.
Kontrolujte si denní příjem cukrů. Jak na to?
Pokud chceme hlídat svou váhu a dbát svoje zdraví, jedinou cestou je kontrolovat svůj denní příjem cukru. A výsledky se mohou záhy dostavit.
TOP 5: Nejlepší přírodní sladidla
Ta otázka se doslova nabízí. Nejlepší přírodní sladidla: která to jsou? Dá se vůbec klasický cukr plnohodnotně nahradit?
Přidané cukry: Dá se jim úspěšně bránit?
Přidané cukry, někdy se mluví také o cukrech skrytých. Jak je poznám? Jaký je zásadní rozdíl mezi cukry přírodními a přidanými?